İmplant Tedavisinde Riskli Kişiler
İmplant, Titanyum malzemesinden yapılan vidalar yardımı ile eksik dişlerin tedavisinde kullanılmaktadır. Bu vidalar çene kemiğine yerleştirilip üzerine de diş protezi yerleştirme sureti ile yapılmaktadır. Bu işlemler sırasında herhangi bir kesim işlemi olmadığı için diğer dişler zarar görmemektedir. Eksik dişin yerine koyulan vida kök kısmına yerleştirildiği için yemek yeme veya konuşmada herhangi bir güçlük yaşanmamaktadır.
İmplant Tedavisi Avantajları
- Eksik diş gülüş sırasında karşı taraftan çok belli olmaktadır. Eksik dişin yerine koyulan implant gerçek diş göründüğü için doğal bir gülüşe sahip olmanıza yaramaktadır. Ayrıca bu vidalar köke yerleştirildiği için kalıcı hale gelmektedir.
- Ağızdaki diş eksikliği bazı harflerin çıkmasında ve telaffuzda sorunlar yapabilmektedir. İmplant tedavisi sayesinde akıcı bir şekilde konuşup bütün harfleri doğru bir şekilde çıkartabilirsiniz.
- Takma diş gibi tedavilerde hastalar yemek yemede sorunlar yaşamaktadır. Fakat implant tedavisinde çivi ve kökünüz kaynaştığı için doğal dişlerinizden farkı olmamaktadır. İmplant tedavisi ile çok daha kolay ve rahat bir şekilde yemek yiyebilirsiniz.
- Düzgün bir gülüş ile çok daha özgüvenli olabilirsiniz.
- Köprü gibi tedavilerde komşu dişlerin küçültülmesi gereklidir. Fakat implant tedavisinde komşu dişlere dokunulmayarak çivi direk eksik dişin yerine koyulmaktadır. Böylece de komşu dişler sağlam ve sağlıklı kalmaya devam ederler.
İmplant Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır?
İmplant tedavi uygulanacak hastanın ilk olarak detaylı muayene planı yapılmaktadır. Daha sonra titanyum maddesinden yapılan küçük diş kök implantı işlem yapılacak bölgeye yerleştirilir. Bu implant zaman içerisinde çene kemiği ile birleşerek kaynaşmaktadır. Tam kaynaşma sağlandıktan sonra yeni koyulacak dişler bu abutment ile yapılmaktadır. Son olarak da koyulan yeni dişler diğer dişler ile hizalanarak doğal görünüm elde edilir. Bütün bu işlemlerden önce hastaya genel anestezi yapıldığı için hasta hiçbir şekilde ağrı veya acı hissetmemektedir. Fakat anestezinin etkisi gitmeye başladıkça bazı hastalarda hafif ağrılar olabilmektedir. Cerrahi bir müdahale yapıldığı için bu ağrılar normal olmaktadır. Hastalar işlemden sonra ağrı kesici alarak bu ağrıları hafifletebilmektedirler. Bu tedavisinin iyileşme süresi ise 3 ila 6 ay arasında değişmektedir.
İmplant Tedavisinde Riskli Kişiler
Bazı kişilerde implant tedavisi risk oluşturabilmektedir. Bunlar;
- Kemik gelişimini henüz tamamlamayan kişilerde bu tedavi risk oluşturabilmektedir.
- Cerrahi bir işlem olmasından dolayı kronik kardiyovasküler rahatsızlığı ve diyabeti olan kişilerde risk faktörü olabilmektedir.
- Sigara, alkol ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlığı olan kişilerde ürünlerin içerisinde bulunan maddeler dolayısı ile riskli olabilmektedir.
- Yüksek tansiyon hastası veya çok fazla radyoterapi alan kişiler de riskli olabilmektedir.
- İmplant tedavisi cerrahi bir müdahale olduğu için kan pıhtılaşma sorunu yani hemofili hastalarında tedavi oldukça riskli olmaktadır.
İmplant Tedavisi Sonrası Ağız Bakımı
Normal şartlarda bile ağız bakımı önemli olurken Konya implant tedavisinde bu bakım ekstra önemli olmaktadır. Her gün diş fırçalanması gerektiği gibi diş hekiminin verdiği ip veya fırçalar düzenli olarak kullanılmalıdır. Ayrıca her 6 ayda bir kere düzenli olarak kontrole gidilmelidir.