Diş Hekimi Kimdir?
Günümüzde meslek seçimi yapacak olan birçok genç farklı bölümleri araştırmaktadır. Bazı meslek dalları diğerlerine göre daha popüler durumdadır. Bu popülerliğin birçok farklı sebebi olabilmektedir. En popüler meslek dallarından biriside diş hekimliğidir. Diş Hekimi olmak isteyen gençler üniversitelerde ilgili bölümlerde okumak zorundadırlar. Bu meslek dalı için eğitim süresi genellikle 5 senedir ancak bazı üniversitelerin zorunlu hazırlık sınıfları bulunması sebebi ile 6 sene de olabilmektedir. Bölümün son sınıfında öğrenciler için zorunlu staj bulunmaktadır.
Okul bittikten sonra uzman hekim olmak isteyen öğrencilerin DUS sınavına girmesi gerekmektedir. Bu mesleği yapmayı düşünen ve buna hak kazanan kişiler okul yılları ve sonrasında kendilerine uzmanlık alanları seçmektedir. Bu alanlar restoratif diş tedavisi, ağız, diş ve çene cerrahisi, endodonti, ağız, diş ve çene radyolojisi, ortodonti, periodontoloji, pedodonti, protetik diş tedavisi olmak üzere kendi içinde ayrılır.
Diş Hekimi Kimdir?
Diş hekimliği yapan kişilerde öncelikle aranması gereken özellik her meslekte olduğu gibi mesleği sevme durumudur. Bu mesleği yapmak isteyen kişilerin mesleklerini sevmenin yanı sıra mesleklerine yatkınlıkları da oldukça önemlidir. Diş Hekimi kimdir sorusu için tam bir tanım yapmak gerekirse; insanların ağız, çene ve diş yapılarını inceleyen ve gerekli durumlarda bunlara tedavi uygulamakla yükümlü kişilerdir denilebilir.
Diş Hekimlerinde Bulunması Gereken Özellikler ve Görevleri
Bir diş hekiminde bulunması gereken temel özelliklerden belki de en önemlisi dar bir alanda gerekli aletlerle çalışabilme özelliğidir. Diş hekimliğinde çalışılan bölgenin küçük oluşu ve farklı bölgelere farklı hassasiyetlerde alet kullanılması sebebi ile hekimlerin elleri oldukça hassas olmak zorundadır. Bunun yanı sıra her meslekte olduğu gibi bu meslek grubunda da iletişim oldukça önemli bir olgu olarak görülmektedir. Diş hekimlerinin kesinlikle fiziki yeterlilikleri de önemlidir çünkü uygulanacak bazı operasyonlar oldukça uzun sürmekte ve hekimler bu süre içerisinde gerekirse sürekli ayakta kalmaktadırlar. Bu meslekte şüphesiz en önemli nokta hastalara doğru tanı koyabilmek ve ona göre bir tedavi uygulamaktır. Diş hekimlerinin temel ve ana görevleri kişilerin ağız sağlıklarının korumasını sağlamak, korunmamış ise tanı koyup tedavisini uygulamaktır.
Diş hekimi kimdir adlı yazımızın sonuna geldik. Konya diş hekimi olan Ali Ayrancı ile her türlü diş sorunlarınız için iletişime geçebilirsiniz.