Diş Eti Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kliniğimizde diş eti tedavisi yapılmaktadır. Peki diş eti tedavisi nedir? Diş eti tedavisi diş hastalıklarında yani bakterilerin ve kronik hale gelmiş enfeksiyonların tedavisi için kullanılır. Diş eti hastalıkları uzun süre belirti vermeden ilerleyebildiği gibi bazı belirtiler de verebilir. Diş eti hastalıklarının yaygın belirtileri arasında diş eti kanamaları, diş etlerinde kızarıklık ve şişlik vardır. Eğer tedavi edilmezse dişin dokusuna zarar vererek zaman içerisinde çene kemiklerini eritebilir. Bu durum da dişlerin kaybedilmesine yol açar.
Konya Diş Eti Tedavisi Nasıl Yapılır?
Diş eti tedavisi yapılırken ilk aşamada dişlerin üstündeki sert tabaka halindeki birikintiler kliniğimizdeki kendi alanında uzman doktorlarımız tarafından özel aletler kullanılarak uzaklaştırılır. Kliniğimizin faydalı hizmetlerinden biri olarak diş tedavisinin başarıya ulaşabilmesi için doğru diş fırçalama tekniği ve diş ipi kullanımı, dişin temizlenebilmesi en doğru teknikler size öğretilecektir.
Bu ilk aşama sırasında kliniğimizde kötü dolgular yenilenir, diş dolgusu ve kanal tedavisi işlemi yapılır, varsa protez dişle ilgili sorunlar giderilir ve son olarak da kurtarılması imkânsız olan dişler çekilir. Çekilen dişlerin yerine protez gerekiyorsa bu aşamada yapılmalıdır. Dişlerde tekrardan bakterilerin tutunmaması için gereken sterilizasyon gerçekleştirilmelidir. Eğer diş eti tedavisi ilk aşamada geçmezse ikinci bir aşamaya geçilir ve hastaya cerrahi işlem uygulanır.
Konya Diş Eti Tedavisi Sonrasında
Konya diş eti tedavisi uygulandıktan sonra kliniğimizden en iyi şekilde faydalanmanız ve en iyi tedaviyi almanız için sizlere düzenli bir kontrol programı uygularız. Bu kontrol süreci uygulanmazsa hastalarda sorunlar yeniden başlayabilir ve diş eti rahatsızlıkları yeniden ortaya çıkabilir. Bu nedenle tedavi bittikten sonra hastalarımızla üç veya altı ay süreyle görüşerek herhangi bir sorun çıkmasına engel oluyoruz.